3 aug. 2017

La ce mai e bun AERul!


De mai bine de șase ani, folosesc în activitatea de nestworking acest acronim  - AER - ca sa denumesc, pe scurt și cu impact, ce nevoi esențiale e musai să recunoaștem ca fiind și ale noastre, și ale celorlalți: ATENȚIE, EMPATIE, RESPECT.
 
Ia să citim noi și să vedem cum putem să ieșim din zone ale vieții noastre lipsite de AER prin manipulări insidioase - deci cu atât mai periculoase!, ale celor din jurul nostru.
Și să vedem că tehnica ticălosului e de a-ți perverti realitatea - da, de a te face să crezi în harta LUI pe care ți-o propune drept realitate a TA, de a-ți strica - la propriu! - instrumentele tale de receptare a realității.
(A se observa că în atelierul nostru e vorba de astfel de instrumente valide - folosibile tocmai pentru a ne feri de medii invalidante.)
Pentru ca, apoi, manipulatorul să te lipsească de autocontrol, motivație, bucurie. Să te prostească emoțional.

”The more power they have over your emotions, the less likely you’ll trust your own reality and the truth about the abuse you’re enduring. Knowing the manipulative tactics and how they work to erode your sense of self can arm you with the knowledge of what you’re facing and at the very least, develop a plan to regain control over your own life and away from toxic people.” Din articolul foarte interesant de aici.

Ce e de făcut?
Ia să vedeți că autoarea recomandă o unealtă pe care o învățăm în NESTworking: ”scrie descrierea descriptivă a realității așa cum o vezi tu, până să intervină manipulatorul.”

Mno. NESTworking works! :) Și, de un an, e și înregistrat la OSIM, cu lădița cu instrumente cu tot. (Un lucru necesar, in societatea asta plină de plagiatori, deh.)


Avem atelier in septembrie. Tell to whom it may concern!