21 iun. 2016

Learn to learn - and help others to learn

Mă bucur să fiu alături de cel mai curajos, mai cinstit și mai bine pus în faptă program de schimbare a sistemului de educație de la noi. Anul acesta, Teach for Romania a organizat conferința ”Impactul nostriu în educație” - adevărat impact, de vreme ce primul ministru și ministrul invațământului au fost prezenți, au lăudat și au asumat preluarea modelului la scară națională, pentru învățământul în zone defavorizate social și economic. Puteți vedea înregistrarea video pe canalul youtube al Guvernului României, aici.

Iată câteva imagini cu primele două generații de profesori pregătiți de minunata echipă Teach for România:


În curând, a treia generație de dascăli Teach for Romania va începe pregătirea în cel mai consistent hub de creștere personală și profesională din România. Mă pregătesc să îi însoțesc cu admirație, cum a spus Corina Puiu, co-fondator și actual CEO, aici - descriind astfel poate cel mai bine modalitatea de învățare la care invită orice NESTworking.

Programul clarifică şi ranforseză deprinderi esenţiale de comunicare – intra şi interpersonală - în prestarea eficientă şi eficace a activităţii pedagogice: atenţia, empatia, auto-reflexivitatea, responsabilitatea şi mobilitatea în alegerea opţiunilor, autonomia şi atitudinea proactivă în gestionarea conflictelor şi situaţiilor neprevăzute (la clasă, în cancelarie, cu părinţii), asertivitate, feed-back constructiv; dezvoltă inteligenţa emoţională şi abilităţile de coaching.
Îi mulțumesc mult lui Ionuț John Soleanicov, co-fondator și primul CEO Teach for Romania pentru încrederea de a îmi oferi șansa să lucrez cu toți membrii echipei și cu toți profesorii din program.

Iată-mă împreună cu  în primul an:
și anul trecut: