24 iul. 2014

NESTworking™: antrenament în comunicarea conversaţională şi scrisă



NESTworking™ 
(coaching transformaţional)

Orice situație problematică a ta - fie personală, fie profesională - este rezolvabilă prin comunicare: cu tine (”ce pot face diferit?”) și cu ceilalți (tot.. ”ce pot face diferit?”). 
Coaching-ul, cea mai eficientă și eficace formă de self-actualization (citește ”creștere”), este o tehnică de comunicare, concentrată pe perspective noi despre tine şi lume, și plan de acțiune.

''Magda, omul care te ajuta sa-ti schimbi nu doar perspectiva
ci si calitatea propriei vieti'' Mirela
''Un atelier de destupat mintile, adica de DESTEPTARE -  
sau de istetime'' Adrian
NESTworking asigură:
- body knowledge: abordări din științele comunicării și fundamentele metodei Inner Game
- brainstorming, generare de puncte de vedere noi, de tip open innovation group
- coaching de parcurs pentru ca trnsformarea să aibă loc și obiectivele să fie atinse.

Pentru cine este conştient că vrea să comunice mai bine şi alege să facă ceva pentru asta, fie în relaţia cu el însuşi, fie cu prietenii, cu părinţii, cu colegii. Sau cu mediul organizaţional în care munceşte, pentru că simte – sau crede – că isprava neînsoţită de o comunicare pe măsură rămâne fără consecinţe.
NESTworking este structurat în două module:
·         Modulul I e centrat pe comunicarea ne-verbală cu alţii şi cu sine, în contextul celebrei observaţii
„Când mere, gândeşti că scrie”. (83% din comunicare nu e cu vorbe şi CUM spui ''bate'' CE spui)
·         Modulul II e centrat pe comunicarea verbală, în contextul frecventei aşteptări
  „Dacă-ţi zic, gândesc că meri.”(Cum să ai efectul dorit prin conţinutul transmis - scris sau oral)

NESTworking te susţine:
-  să observi scenariul conform căruia acţionezi
-  să conştientizezi faptul că îl poţi schimba
-  să ai încredere în tine să îţi asumi responsabilitatea schimbării
-  să fii creativ pentru a alege cel mai bine
-  să practici schimbarea pe care o vrei
-  să beneficiezi de feed back şi feed forward
-  să fii cum vrei să fii în relaţiile personale şi profesionale
Vor fi spuse toate vorbele specifice comunicării – ascultare, asertivitate, negociere, conflict, proactivitate, empatie, întrebări – dar mai ales vor fi practicate. Fiecare participant va avea o fişa de antrenament personală şi teme de atenţie „pentru acasă”.
Modulul I
O imagine spune cât 1000 de cuvinte. Spune, da? :)


Atelierele se organizeaza o data la doua luni, numarul de locuri e de doar 9; mod de inscriere aici:
COACHING IN COMUNICARE via Revista de Povestiri

Împreună cu minunatul proiect socio-cultural iniţiat de Simina Diaconu. Revista de Povestiri mai organizează şi alte antrenamente cu totul necesare în creşterea spirituală şi profesională a oricărui om:
Scriere creativă cu Marius Chivu şi Florin Iaru, Atelier de Caligrafie, Atelier de Argumentare ,

Un pic din feedback-ul participanților la cele 12 ediții anterioare:
Participanţii la ediţiile anterioare au fost persoane din business, management de proiect, training, medicină, dar şi masteranzi şi studenţi în ultimul an de studiu - însăşi această diversitate asigură varietatea ''punctelor de vedere'' asupra situaţiilor de comunicare de rezolvat - ''un punct de vedere=80 de puncte de IQ'' (A. Kay)
·      Am facut destule cursuri de comunicare și am citit multe cărți, dar acesta este clar un curs practic, ești motivat  și susținut de către coach și colegi să aplici cunoștințele în viața de zi cu zi. Pe principiul, teoria ca teoria, dar practica ne omoară. Abia aștept cursul nr. 2 și mă gândesc mai încolo să îl refac pe acesta. Mulțumesc Magdei și colegilor pentru tot sprijinul și susținerea.
·        ·Cand m-am înscris la acest atelier eram într-o perioadă în care îmi doream să mă reinventez. Toate orele petrecute alături de Magda Bunea și de colegi m-au ajutat să îmi construiesc o altă perspectivă și să am puterea și tehnicile necesare pentru a schimba ceva. (Valeria Tudor)
·         La „antrelierul” Magdei nu ai nicio șansă să nu fii inspirat de oameni, cuvinte, cărți, râs, joacă, teme, voie bună, dar mai ales de vocea care te îndeamnă să iubești și să faci ce vrei ;)
·         Am mai multă încredere în mine şi sunt mai puţin judgmental. A fost o experienţă FOARTE FOARTE plăcută.
·         Un atelier valoros, cu concepte aplicate, multă practică, multă descoperire de sine și lucru cu sine. Pare ușor, dar nu e:) Recomand acest atelier tuturor celor care vor să se (re)descopere, să înțeleagă și alte perspective ale comunicării, să interacționeze cu oameni frumoși. Mulțumesc, Magda! (Camelia Dumitru)
·         Atelierul m-a făcut să conștientizez anumite patternuri în comunicare (a mea și a altora) și mi-a dat dorința să schimb ceva, să nu las lucrurile pradă obișnuinței. M-a făcut mai atentă la cei din jur. Mi-a adus aminte cât de important este nonverbalul și mi-a revelat niște lucruri despre mine (de exemplu, că transmit prea multe prin nonverbal). Magda este o minunată, e o bucurie să o vezi comunicând, și te face să-ți dorești să fii și tu așa. (Miruna)
·         Mi-am dat seama că părinţii mei m-au învăţat să fiu mai mult copil, decât om. Şi e bine să fii şi om din când în când. Şi nu mai pot de dragul Magdei când văd cum poate să ne înSeteze de la o întâlnire la alta să fim mai atenţi – deci mai deştepţi, mai buni, mai noi (şi adjectiv, şi pronume personal).
·         Am învățat să prețuiesc mai mult pe cei din jur, dar și pe mine. Magda mi-a indicat niște poteci ale mele către mine, astfel încât în fiecare zi descopăr lucruri noi despre mine. Învăț că e atât de greu să MĂ schimb încât nici nu mai îndrăznesc să pretind de la ALȚII să se schimbe! Î: Atelierul de comunicare? R: O revelație!
Magda a absolvit la Coaching Institute cursul Fundamentele coachingului (2007) şi Excelenţă in Training (2005/6) (NLP, analiză tranzacţională, dezvoltare personală, comunicare experienţială, train the trainers, coaching). A mai urmat cursuri postuniversitare de publicitate şi are o diplomă în electronică aplicată, cu lucrarea Coaching through biofeedback in heart desease. Are o solidă experienţă de antreprenor - anii 90, şi manager în marketing şi vânzări.
 A livrat peste 300 de zile de training în comunicare, mangementul comunicării, PR - şi  câteva sute de ore de coaching.
Magda urmează și oferă sesiuni de Supervizare în coaching și livrează coaching individual și de echipă – a colaborat cu mai multe firme furnizoare de cursuri, asumându-şi design-ul şi livrarea programelor de comunicare şi coaching pentru clienţi de prestigiu: BCR, BRD, Banca Românească, Unicredit, firme de pe piaţa de capital (BT Securities, Interbroker). De asemenea, a colaborat cu Institutul Naţional de Administraţie pentru care a realizat şi susţinut cursuri personalizate de comunicare intra şi inter organizaţională şi managementul imaginii pentru Camera Deputaţilor, Consiliul Concurenţei, Curtea de Conturi.
Magda Bunea a realizat prima revistă românească dedicată coaching-ului, „Coaching Network” - la invitaţia platformei de learning, Business-edu (2011).  A tradus două lucrări fundamentale pentru coaching în general – „Jocul interior şi stresul”, de Timothy Gallwey, şi pentru coaching-ul de business –  „Coaching în organizaţii. Ghid complet”, de Suzanne Skiffington şi Zeus Perry, şi este un guest speaker apreciat la conferinţele de profil.

NESTworking e marcă comercială înregistrată la OSIM, în proprietatea Magdei Bunea