27 iul. 2013

"suntem ce ne-am selectat!" sic sic sic..


titlul a ieşit din comentariul la o postare amăruie a Andreei O.:
Mic mesaj intrebator scris inainte sa plec cu bicicleta la birou intr-o sambata insorita de vara cand orasul pare aproape parasit:
Draga UE
Draga POSDRU
Draga Guvernule,
Sunt niste oameni in patrie care lucreaza ca maniacii si fac cele mai diverse lucruri, in cea mai acrobatica combinare de competente. Sunt mai multi, ochiul meu ager i-a vazut in timp. Ei fac treburile promise in proiecte, fac noi proiecte si de cele mai multe ori reusesc sa navigheze prin labirintul suprarealist creat de lumea notificarilor si a corigendumurilor. Ei sunt pregatiti sa absoarba si sa implementeze. Sunteti pregatiti pentru ei?
Love, peace
completată complicată cumplitată (!) cu o postare nemulţumită a lui Mihai T., care a suscitat următoarele
două comentarii categoria 'love & piss', la stirea din link: 
"doar prietenii lor au stiut de ce. Sclavii de pe plantatie au acces doar la bumbac. De bagat in nas eventual, in drumul spre dincolo. Cam atat de la ei." Luminita S. 
şi "adică ne pișăm pe voi bă, n-aveți ce ne face" Vladimir I.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15261110-ministerul-educatiei-anuntat-proiecte-100-milioane-euro-termen-limita-depunere-ofertelor-doua-zile-mai-tarziu-vezi-text-lista-proiectelor.htm

rezumată de Andreea O. prin videoclipul ce urmează:
Resimt o emotie de fiecare data cand se lanseaza o noua procedura ca sa se "simplifice lucrurile". regulile lansate seamana cu cele respectate de maimultele inspaimantate din experimentul cu banana si apa rece ... nimeni nu stie de ce nu trebuie luata banana de sus dar e mai bine sa nu o faci. 

 http://skeptics.stackexchange.com/questions/6828/was-the-experiment-with-five-monkeys-a-ladder-a-banana-and-a-water-spray-condu

ah! poi, clar acu. ia să aplicăm tehnica 'ce suntem': 
cf. Darwin, "suntem ce ne-am selectat!" sic sic sic..